top of page
Vyhledat
  • Eliška

ŠNECI V PIVOVARU NÁRODNÍ

První zmínka o konzumaci šneků na našem území byla již v 16. století. Později se z tohoto pokrmu stalo tradiční postní jídlo v době oběda Štědrého dne.

Nejprve to bylo jídlo typické spíše pro chudinu. Postupem času se tento pokrm přesunul z chudých vrstev do měst, kde se stal naopak oblíbenou pochoutkou snobů.

Za první republiky tedy už šneci měli na našem území svou tradici. Chodilo se na ně většinou na Štědrý den odpoledne. Jeden z nejvyhlášenějších podniků v Praze byla Klášterní vinárna, na jejíž adrese se momentálně nachází náš Pivovar.


I proto se držíme tradice a již od pátku 20.12. si u nás můžete vychutnat tuto pochoutku!



172 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page