top of page
Vyhledat
  • Obrázek autoraPivovar Národní

Rozhovor s Tomášem Bížou - ředitelem Pivovaru Národní

Aktualizováno: 5. 9. 2019

Tomáš Bíža byl u zrodu Pivovaru Národní. Dnes a denně se v rámci své pozice potýká s nejrůznějšími výzvami ať už ohledně zaměstnanců, hostů nebo chodu Pivovaru jako takového. Přesto svou práci zbožňuje a neměnil by.


Tomáš Bíža - ředitel Pivovaru Národní

Máš rád pivo?

Ano, už od malička. Rodiče mě nechávali napít piva už od dětství. Možná právě díky tomu jsem nikdy nepropadl častému vysedávání v hospodách a nadměrné konzumaci alkoholu. I když teď sedím v pivovaru každý den…(smích) Vždyť pivo je přece lék!

Jaké pivo máš nejradši?

No to naše přece – Czech Lion!


A proč?

Protože je zadarmo! (smích) Né, mám ho rád, protože je to poctivý dobrý ležák a vím, jak a z čeho je uvařen.

Jak často piješ pivo?

Dříve jsem pil pivo skoro po každém jídle, dnes už jsem to omezil. Né, že by mi nechutnalo, ale s přibývajícím věkem přibývají i kila, a tak se snažím (sice trochu marně) udržet se ve formě. (smích)


Jaké to je šéfovat pivovaru?

Šéfovat pivovaru je hezká práce, ale šéfovat lidem v pivovaru je už složitější. Práce s lidmi je obecně náročná, ale i tak mě to baví.

Jaké bylo tvé vysněné povolání?

Číšník nebo klenotník. Volba padla na číšníka a od té doby, což je již 35 let, se pohybuji v gastronomii. Tak tady v pivovaru mám alespoň k tomu českému klenotu blízko! (smích)


Co tě na práci těší nejvíce?

Když se věci daří, když je zákazník spokojený, když je pohoda v práci a panuje dobrá atmosféra nejen mezi hosty, ale i na place mezi kolegy.

Co děláš ve volném čase?

Co je to volný čas? (smích)


Co je na Pivovaru Národní unikátního?

Hned po pivu je Pivovar Národní unikátní svou největší a nejhezčí zahrádkou v centru Prahy. Zahrádka se nachází mezi Novou scénou Národního divadla a klášterem Voršilek a má kapacitu 240 míst. Také interiér restaurace je prostorný, a tak jsme schopni zorganizovat i velké skupinové večeře. V pivovaru máme otevřenou spilku (místo, kde probíhá fermentace piva), což dnes už jen tak někde neuvidíte. Navíc naši sládci vaří každý měsíc nový originální speciál, který nikde jinde neochutnáte!


Jaké je tvoje oblíbené jídlo v pivovaru?

Jakákoli jídla připravená na grilu, hlavně maso.


Jaká je klientela Pivovaru Národní?

I přesto, že jsme v samém srdci Prahy a člověk by tu čekal samé cizince, tak si k nám cestu najde i česká klientela. Navštěvuje nás i řada známých osobností – herci, politici, sportovci atd.


Je nějaká vize značku Czech Lion rozšiřovat?

Určitě ano. Je několik projektů se značkou Czech Lion, ale nechtěl bych je teď zmiňovat, abych je nezakřikl.


Kolik nejvíce piva jste vytočili za den?

Přesné číslo z hlavy nevím, ale myslím, že rekord byl přes 600 l. To je ale vážně extrém.

při výstavbě Pivovaru Národní

234 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page